Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Materialendoktoren op Materials 2017

Materials 2017 is dé plek om direct oplossingen te vinden voor uw materiaaluitdagingen. Zo kunt u uw uitdaging voorleggen aan een van onze 3 Materiaaldoktoren, beide dagen te vinden op de Mikrocentrum stand. Deze Materiaaldoktoren helpen u met het stellen van de juiste diagnose en geven u gratis behandeladvies. Neem uw uitdaging dus mee naar de beurs en ga direct aan de slag! In dit blog stellen we graag een van onze doktoren voor: Wonnie van Beek, Metaalkundig adviseur en docent bij MCB Campus.

 

 

 

Ik ben Metaalkundig adviseur bij MCB Nederland in Valkenswaard. Mijn opleiding metaalkunde en productietechnologie helpt mij om klanten te ondersteunen bij hun materiaalproblemen. Ik beperk me tot veel gebruikte metalen en mijn speelveld speelt zich grotendeels af binnen het complete pakket van de Nederlandse metaalhandelaren. De vraagstukken zijn zeer divers, van identificatie van metaalkwaliteit tot materiaalkeuze. Van onderzoek naar materiaalproblemen tijdens productie tot corrosie. En van brainstormen tijdens ontwerpfases tot re-design. Als bevoegd docent (2e graad) doe ik ook veel aan kennisoverdracht naar klanten van MCB en naar onderwijsinstellingen.

 

Wat zijn de meest voorkomende materiaalproblemen?

Corrosie van rvs en aluminium, scheuren tijdens kanten, materiaalfouten (norm-gerelateerd).

 

Waar liggen de uitdagingen voor de nabije toekomst?

Kennis over metalen zal hoger moeten worden om effectiever en productiever te worden. Kennis vergaren, behouden en uitbreiden is belangrijk. De tunnelvisie bij bijvoorbeeld materiaalkeuze-vraagstukken, in de trant van "dit gebruikten we vroeger ook", zullen we meer los moeten laten. Met open blik kijken naar nieuwe materialen, ontwerp-mogelijkheden en productietechnieken. En daarvoor is kennis nodig. Een beurs zoals Materials 2017 is een uitstekende mogelijkheid om contacten te leggen voor de vraagstukken die we allemaal hebben.

 

Hoe komt u tot de juiste materiaalkeuze?

Je hebt een compleet beeld nodig van het eisenpakket van het materiaal. Hierbij zijn veel antwoorden op vragen nodig, zoals de benodigde mechanische, technologische en fysische eigenschappen, ontwerp/vormgeving, bedrijfscondities, montage en onderhoud, enz. enz. 
Zonder beeld van de eisen, komt het meer uit op "trail&error".

 

Hoe verhouden de 4 pijlers van de beurs zich tot elkaar?

Een product bestaat uit meer dan alleen materiaal. Er zijn veel processen nodig om tot het uiteindelijke product te komen. Materiaal, vormen (verspaning/omvormen), oppervlaktetechniek, verbindingstechniek vormen samen een eenheid. Met deze beurs heb je het gros te pakken.

 

Waarom kan Materials 2017 bezoekers verder helpen volgens u?

Om van een idee tot een daadwerkelijk product te komen zijn veel disciplines nodig. Door veel van deze disciplines onder 1 dak te brengen kun en snel en doelgericht contacten leggen. Door met vakgenoten te praten kom je tot nieuwe inzichten en ideeën die je helpen met je eigen product.

 

En frisse ideeën helpen je om niet "vastgeroest" te raken.

 

Meld u nu aan voor een gratis bezoek aan Materials 2017!

 

 

« terug naar het overzicht