Wie doet wat?

Zoeken in WDW?De terugkeer van de LP op de Kunststoffenbeurs in Veldhoven

 

Vinyl is terug! De comeback kid van de muziekindustrie levert sinds enkele jaren weer een nieuwe bijdrage aan de groei van de Nederlandse economie. Europa breed zijn in 2014 meer dan 10 miljoen LP's verkocht. Ook de verkoopcijfers uit de Verenigde Staten laten een belangrijke groei zien.

 

 

 

De groeimarkt in vinyl wordt overschaduwd door de milieu- en gezondheids-problemen van de kunststof waar de LP's van zijn gemaakt: PVC (Polyvinylchloride).

Bij verbranding van PVC komen dioxines en zoutzuurdampen vrij die bijzonder schadelijk zijn voor de gezondheid. PVC maken is goedkoop, maar het zorgt voor veel afval en het verwijderen van dat afval kost tenminste vijf maal de oorspronkelijke productiekosten van de PVC.

 

Nu er sprake is van een sterk groeiende markt voor LP's als geluidsdrager, is het van groot belang om voor het vinyl materiaal van de geluidsdrager duurzame en milieuvriendelijke alternatieven te ontwikkelen.

 

Het project 'Green Vinyl LP' wil niet alleen duurzame oplossingen bieden aan de opkomende markten in analoge geluidsdragers, maar onderzoekt ook nieuwe mogelijkheden m.b.t. de technieken van spuitgieten en matrijsbouw. Met het ontwikkelen van de nieuwe Green Vinyl LP's zonder PVC staat de Regio Eindhoven aan de wieg van een wereldwijde nieuwe groen-label techniek.

 

Op 28 en 29 september kunt u op de Kunststoffenbeurs  in Veldhoven kennis maken met deze "groene lp's". De  Dj's laten u genieten van muziek op vinyl.  Bezoek aan de beurs is gratis. Inschrijven kan via www.kunststoffenbeurs.nl

 

 

 

 

« terug naar het overzicht